Vita

2022.06.23. 17:00

Folytatódik a szócsata az egri polgármester, az alpolgármesterek és az Evat igazgatótanácsa között

Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor valamint Farkas Attila alpolgármesterek közös sajtóközleményben reagáltak File Sándornak az Evat Zrt. igazgatótanácsa elnökének sajtótájékoztatójára.

Sz. M. L.

Mirkóczki Ádám, Eger polgármestere/Archív fotó

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Ahogy korábban írtuk, File Sándor, az Evat Zrt. igazgatótanácsának elnöke sajtótájékoztatót tartott ma délután.

Erre Mirkóczki Ádám polgármester és Minczér Gábor valamint Farkas Attila alpolgármesterek reagáltak:

– Sajnálattal vettük tudomásul, hogy File Sándor részéről érdemi információk helyett csak egy előre megírt szánalmas mellébeszélésre futotta. Eger város vezetése továbbra is várja a konkrét válaszokat arra, hogy az Evat Zrt. igazgatótanácsának két tagja File Sándor és Nyeste Gábor miért kívánja jogszerűtlen- és gazdaságilag előnytelen döntésekbe belekényszeríteni a városi holding leányvállalatát? Miért akarják a Polgári Törvénykönyvet figyelmen kívül hagyva módosítani a társasági szerződést? Az írásban megküldött utasításról az igazgatótanács nem döntött, akkor milyen felhatalmazás alapján gondolják ezt jogszerűnek? Miért akarja File Sándor és Nyeste Gábor átjátszani az Egri Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft-t a NHSZ Miskolc Kft.-nek, kiszolgáltatva ezzel az egri céget és vagyont a miskolci gazdasági érdekeknek? Hol van ebben az egriek képviselete? Hangsúlyozzuk, hogy az egri városvezetés az Evat Zrt. igazgatóságával ellentétben mindent megtesz az egri érdekek érvényesítéséért valamint a városi cégek anyagi és jogi biztonságáért még akkor is, ha Oroján Sándornak és barátainak ez nem tetszik – olvasható a közleményben.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában