Kaláka Fesztivál

2022.06.25. 14:37

Gyermek- és felnőtt közönségre is készült a Kaláka Egerben (galéria)

Negyvenkettedik alkalommal tartják a Kaláka Fesztivált a hétvégén, a megyeszékhely már tizedik éve látja vendégül a fesztivált.

Sz. M. L.

Kicsik és nagyok is érdeklődtek a rendezvény iránt

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A több mint négy évtized alatt 32 évig Miskolcon, a Diósgyőri várban, majd Egerben rendezték meg a fesztivált amely a népzenének, magyar kultúrának és kapcsolódó művészetek művelőinek ad bemutatkozási lehetőséget.

A hagyományos fesztiválnyitó verskoncert Ferenczi György és az 1-ső Pesti Rackák a Kalákával közösen Noszvajon, a De La Motte Kastélyban volt.

Gryllus Dániel, a Kaláka zenekar alapítója elmondta, a gazdag zenei kínálat mellett színházi programokkal, versszínházzal, gyerekelőadásokkal, képzőművészeti kiállításokkal is készültek. Kiemelte, a szombat és a vasárnap a gyerekeké: nekik szóló koncertek, meseelőadások, játszóházak várják őket mindkét napon a délutáni fesztivál-programokig. Kipróbálhatják mások mellett a bábjáték automatát illetve a Csupa-Csoda interaktív játszóteret is. Ma este a Belvárosi Betyárok és Gryllus Vilmos is zenél. 

Péntek délután Halmos Béla emlékkiállítás nyílt születésének 75. évfordulója alkalmából, ahogy a Bródy Sándor Megyei és Városi Könyvtár Gárdonyi 100 című tárlata is Kaláka Fesztiválon vált láthatóvá elsőként. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában