Időközi választás

2022.06.22. 09:48

Hét jelölt indul a polgármesteri székért Szarvaskőben

A helyi választási bizottság nyilvántartásba vette az időközi önkormányzati választás jelöltjeit, akikre július 24-én szavazhatnak majd a polgárok. Hortobágyi Szilveszter jegyző tájékoztatása szerint kizárólag független jelöltek indulnak polgármester- és képviselő-jelöltként is.

Sz. M. L.

Szarvaskő a magasból

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 A szavazólapi sorrendben polgármester jelölt lett Boros András, Vitányi Tímea, Hibay Éva Györgyike, Benkó Dániel, Barta Győző, Király Károly és Kocsa Erika. Egyéni listás képviselő-jelölt a szavazólapi sorrendben Németh János, Wächter Helga,  Horváth Viktória, Nagy Sándorné, Polgárdi Krisztián, Lungmayer György, Tóth Eszter, Fodor Istvánné, Sinkovicz István Imre, Demeter Iván, Kárpátiné Ézsiás Edit, Benkó Dániel, Kovács Tesléri Beáta Mária és Barta Győző. Mindösszesen négy képviselőre szavazhatnak majd a szarvaskőiek.

A hét polgármesterjelölt között tapasztalt aspiráns is van: a település 2002-ben vált külön Egertől, ekkortól 2014-ig Barta Győző volt a falu polgármestere. Ezt követően választották meg Szabóné Balla Mariannát a helyiek, aki viszont idén nyugdíjba kívánt vonulni, így ideiglenesen átadta a vezetést Nahóczki László alpolgármesternek, aki viszont szinte azonnal lemondásra kényszerült az országosan ismert forrás-botrány miatt. Mint ahogy arról már beszámoltunk, a Margit-forrást elvezette valaki az alpolgármester telkére, ahol pisztrángos medencékbe folyt a forrásvíz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában