Kábelfektetés

2022.06.06. 07:39

Június végén fejezik be a munkát az egri sétálóutcában

Az ország számos pontjáról és külföldről is szép számmal látogatnak el megyeszékhelyünkre egész évben, de ilyenkor nyáron kiemelt népszerűségnek örvend Eger a sok látnivalónak köszönhetően.

F. V. E.

Kábelfektetés a Széchenyi utcában

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Fotó: Daniel Beran

A belvárosban jelenleg is kábelfektetést végeznek, mindennek a Széchenyi utcán sétálva szemtanúi lehetünk. A vendéglátóhelyek tulajdonosai aggódnak, hogy forgalomtól esnek el a felújítások miatt. 

Megkerestük az önkormányzatot, hogy megtudjuk, miért turistaszezon elejére időzítették a munkákat. 

– A Széchenyi utcában a kábelfektetést az ÉMÁSZ végzi. Eger helyhatósága hagyta jóvá a munkavégzést – tájékoztatta pénteken lapunkat Liktor Judit, a polgármesteri hivatal sajtóreferense. Hozzátette, a szolgáltató a saját tulajdonukban lévő 10 kilovoltos kábelt cseréli ki magasabb terhelhetőségű, 20 kilovolt feszültségszintűre. 

– A feladatot két ütemben teljesítik. Az első június ­30-ig tart, a második szeptember 1-jén kezdődik, így tudomásunk szerint júliusban, augusztusban nem dolgoznak a területen – tudatta a sajtó­referens. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában