Illegális hulladék

2022.06.24. 13:31

Vissza akarják szorítani az illegális lerakást az egri Szala városrészben

A takarítás a Verőszala, Árnyékszala és a Rudivár utcában külön munkacsoportokban kezdődött meg.

HEOL

Forrás: Beküldött fotó

– Az elmúlt hónapokban nagy mennyiségű illegális hulladék halmozódott fel a Szala városrészben, mely egy része a város más területein élő, a Szalát „szeméttelepként” használó városlakóktól illetve a helyben élő néhány szabályokat betartani nem kívánó háztartásból származik – adta hírül sajtóközleményben Farkas Attila alpolgármester. Kiemelte, az illegális szemetelőkkel szemben számos eljárást indítottak és a jövőben szorosabban együttműködnek a kormányhivatal környezetvédelmi, természetvédelmi és hulladékgazdálkodási főosztályával.

– A Szala városrész lakóit önkormányzatunk tájékoztatta az illegális hulladéklerakás lehetséges következményéiről és a szigorodó jogszabályokról, a Szaláért Tevők Csoportjával (SZATECS) több fórumon. A közösség elhivatott saját lakókörnyezete rendben tartásáért, ezért együttműködve az önkormányzattal szemétgyűjtési és takarítási akciót szervezett. A takarítás a Verőszala, Árnyékszala és a Rudivár utcában külön munkacsoportokban kezdődött meg. A hulladék elszállítását és a gépi munkavégzést a Városgondozás Eger Kft. szintén pénteken kezdte – emelte ki Farkas Attila alpolgármester. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában