Kiállítás

2022.07.16. 08:55

Magyar virágfajták pompáznak a Líceum előtti parkban

Pénteken ünnepélyes keretek között kiállítás nyílt az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem aulájában a Kertbarát Kör Egyesület Eger szervezésében.

B. K.

Nemesített egynyári virágokban lehet gyönyörködni

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A szervezet nevében Bernát József arról tájékoztatta lapunkat, hogy a Líceum előtti parkban újabb pompás egynyári virágokat ültettek. Az itt látható minden egyes fajta dr. Kovács Zoltán professzor, magyar növénynemesítő által előállított magyar virágfajta. A professzor egész munkásságát az egynyári magyar virágok nemesítésének szentelte. Több mint száz új fajtát hozott létre. Mint azt Zerényi Endre, az egyesület elnöke tudatta, a kinemesített fajták fajtafenntartása, megőrzése nem egyszerű feladat. A nemesítő halála óta évről évre egyre kevesebb fajtához lehet hozzájutni. 

 

Az egri egyesület azt vállalta, létrehoz egy fajtagyűjteményt azzal a nemes szándékkal, hogy felhívják az állampolgárok figyelmét a hazai fajták fontosságára, szépségére. Talán ezen virágpéldányok népszerűsítése elősegíti további fennmaradásukat. 

A nemesített virágritkaságokban szeptember 20-ig lehet gyönyörködni.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában