Közlekedés

2022.07.17. 14:06

Nemsokára vége a száguldozásnak, meg kell majd állni Hatvannál

Megfelelően halad az ütem, a szerelők éjjelente dolgoznak.

K. B. L.

Immár kész a közlekedési jelzőlámparendszer az M3-as autópálya és a 21-es főút kereszteződésében

Forrás: heol.hu

Már egyre több pontjára fel is szerelték a közlekedési lámpákat az M3-as autópálya és a 21-es főút kereszteződésében. A beruházásért felelős Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. a heol.hu kérdésére korábban azt közölte, hogy a 21-es főút Heves és Nógrád megyei szakaszainak fejlesztésén belül végzik a munkát Hatvannál július eleje óta. A projektben több szakaszon, Hatvan és Salgótarján között, a legrégebben épült útpályák esetében burkolatcserét is csinálnak, illetve egységesítik a forgalomtechnikai táblákat.

A teljes 21-es főutat érintő projekt befejezési határidejét 2023 júliusára tervezték. Hatvannál augusztus végére kell teljesen elkészülniük a feladattal. A NIF Zrt. közölte azt is, hogy a teljes főutat érintő kivitelezés szerződéses összege nettó egymilliárd 388 millió forint. A vállalat úgy tartja, hogy a jelenlegi csomópontok jelzőlámpásra való átépítése jelentősen növeli majd a közlekedők biztonságát a forgalmas és a mostani állapotában meglehetősen balesetveszélyes útcsatlakozásokban.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában