Lakossági fórum

2022.07.14. 18:56

Ősszel elkészülhet az egri Kertész utca

Nem várt nehézségek hátráltatták a Kertész utca felújítását.

Sz. M. L.

Lakossági fórum Egerben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A jelenlegi gazdasági helyzetben nagyon aggódtunk a Kertész utca faltól falig történő felújításáért, nehogy előálljon olyan helyzet mint más városokban, hogy leállítottak projekteket – mondta Mirkóczki Ádám polgármester csütörtök délután lakossági fórumon. Kiemelte, számos nem várt probléma merült fel a kivitelezés során, amely tavaly ősszel indult. 

– A beszállítók három-nyolc napig tartanak egy árat, egy-egy közbeszerzés pedig hónapokig tart. A kivitelező Colas jelezte, hogy már több mint 200 millió forintos mínusz keletkezett kivitelezésben, ezt nehezen de megoldotta az önkormányzat annak érdekében, hogy tovább folytatódhasson a munka. A jelenlegi állás szerint nem kizárt, hogy a Kertész utca szeptember október környékén kész lesz az eredetileg tervezett decemberi befejezéssel szemben – emelte ki.

Spisák György aljegyző ismertette, hogy a fórumon közzétett ábrán a piros szín jelenti azokat a területeket amelyhez még nem kezdett hozzá a kivitelező, az aszfaltozás még sehol nem kezdődött meg. Hozzátette, hogy ősszel átadhatják az utat a forgalomnak, de még utána némi csinosítás, faültetés várható. 

–  A csapadékvíz-elvezetés kérdését napi szinten kezeljük, sajnos ez és a közművek kiváltása nem volt része a projektnek. Jelen állás szerint nem tudjuk a lakosság kérésének megfelelően fejleszteni, de kitakaríttatjuk a hálózatot. Ez az elmúlt évtizedekben nem történt meg. A tisztítás folyamatát több helyen beszakadások hátráltatták. Az elmúlt több mint tizenöt évben ez a hálózat nem volt működőképes, nem állítom, hogy tökéletes lesz a munka után, de bizakodó vagyok, hogy a csövek részleges cseréje és a tisztítás érdemi javulást eredményez – húzta alá.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában