Étkeztetés

2022.07.15. 15:02

Ráfizet, aki lusta elmenni az ingyen ebédért Kerecsenden

Ha valaki az igényelt ingyenes ételt nem viszi el, az önkormányzat a következő étkezési naptól nem rendel a gyermek számára ebédet.

Barta Katalin

Képünk illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kerecsenden arról tájékoztatta dr. Szász Kata, jegyző az érintetteket, hogy a törvény alapján a települési önkormányzat a szünidei étkeztetés keretében a szülő, törvényes képviselő kérelmére a déli meleg főétkezést  továbbra is ingyenesen biztosítja. Ez a rendszeres gyermekvédelmi kedvezményben részesülő, hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű gyermek részére jár.

Mivel a Berekerdő Óvoda augusztus 1. és augusztus 19. között zárva tart, némi változás lesz az igénylésben. Amennyiben ez idő alatt igénybe kívánják venni az  ingyenes szünidei étkeztetést, egy nyilatkozatot kell kitölteni és azt július 25-ig  visszajuttatni az óvodába, vagy a kerecsendi önkormányzathoz. Aki igényli az ingyen kosztot, mostantól érdemes tudnia: ha az igényelt ingyenes ételt nem viszi el, az önkormányzat a következő étkezési naptól nem rendel a gyermek számára ebédet, továbbá az el nem vitt adag árát az igénylő részére leszámlázza és meg nem fizetés esetén behajtja.

Ha tehát valaki rest elmenni az ingyen ételért, annak utólag azt ki kell fizetnie. 

Címkék#ebéd

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában