Szeder Fábián Életműdíj

2022.08.10. 17:54

Egri népművészt tüntettek ki a Palóc Világtalálkozón

Hétvégén Ipolyszécsénykén rendezték meg a Vll. Palóc Világtalálkozót. A palócok lélekerősítő találkozóját első alkalommal szervezték meg felvidéki helyszínen, ahol az elszakított területeken élő palóctestvéreikkel együtt ünnepelhetett a hazai palócság.

B. K.

Korábban Berzeviczy-Fehér Jánosné viseletvarró, a Népművészet Mestere, népi iparművész Gárdonyi Géza díjat kapott

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Megyénk képviseletében Berzeviczy-Fehér Jánosné viseletkészítő is részt vett az eseményen, ahol eddigi munkásságát méltatva szép elismerést kapott.  A Tar Lőrinc Baráti Kör Kuratóriuma és a Csemadok Nagykürtösi Területi Választmánya Szeder Fábián Életműdíj kitüntetésben részesítette.

Az alkotó úgy fogalmazott, különleges és felemelő érzés volt a találkozón részt venni. 

A Népi Iparművész, a Népművészet Mestere egy észak-hevesi apró faluban,  Fedémesen született, ahol egy zárt közösségben éltek, élnek mai napig az emberek. A szülői házból hozta magával a népművészet szeretetét, a népművészet iránti érdeklődést és a hagyomány tiszteletét. Eredeti palóc motívumokkal díszített viseletei számos hazai és nemzetközi kiállításon arattak nagy sikert. 

 

Címkék#díj#palóc

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában