Adományozás

2022.08.01. 17:15

Helyreállították az egri török-magyar emlékművet

Állítólag egy ötkilós kalapáccsal esett neki a rongáló még tavaly tavasszal, mert sérthette a szobor.

Sz. M. L.

Újra áll, de másként néz ki a szobor

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Némi átalakítás után újra az eredeti helyére került a török-magyar emlékmű – tájékoztatta portálunkat Várkonyi György, a fertálymesterek vezetője. Mint ahogy arról már beszámoltunk, még tavaly márciusban rongálta meg valaki az obeliszket, az információk szerint egy ötkilós kalapáccsal okoztak benne kárt.

– Adományokból készült el újra. Oroján Sándor Fidesz-KDNP frakcióvezető százezer, az Egri Fertálymesteri Testület több mint kétszázezer forintot ajánlott fel, valamint támogatta a rekonstrukciót Minczér Gábor alpolgármester is, aki maga is a testület tagja. Összesen csaknem félmillió forintból javították meg és alakították át némileg az emlékművet, annak érdekében, hogy lehetőleg senki érzéseit ne sértse. A Tetemvár helyszínt jelöli, s a Nyugodjanak békében az itt eltemetett magyar és török harcosok! felirat áll rajta két nyelven – ismertette Várkonyi György.

Egyébként az emlékművet a Czifra-Sánc negyed fertálymesterei fizették saját forrásból, még 2019 decemberében adták át.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában