Szüreti mulatság

2022.09.10. 20:58

A legjobb fröccsivót és a legszebb hajfonatot is díjazták Markazon

A hagyomány jelenti az élményt a szüreti mulatságon a Mátraalján.

Sz. Sz. I.

A gyerekek is találtak maguknak szórakozást a markazi szüreti napon

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Markazon, az elmúlt évekhez hasonlóan, a Kézműves ház udvarán rendezték meg szombaton az idei szüreti mulatságot. Az esemény szlogenje – Ahol élmény a hagyomány – jól tükrözte a hangulatot.

A szomszédos Kondérosok utcájából a vadfőző verseny jóvoltából ínycsiklandó illatok szálltak a mulatság helyszíne felé, ahol a tradicionális mustkészítéssel ismerkedhettek az érdeklődők. Miközben a helyi óvodások, iskolások és zenészek műsorai voltak láthatók-hallhatók, bortúra indult a Kovács-, a Hegedűs-Kőpataki-, a Vázsonyi- és a Purgely-pincék nedűinek megkóstolására. A központi helyszínen a néptáncosokat Báder Ernő cigányzenekara kísérte, a legkisebbeket pedig gyermektáncház várta Varnyú Rita vezetésével, de a Táncoslábú nagyik is bemutatták tudásukat, mindemellett fellépett az Örökifjak Daloskör is.

A legbátrabb férfiak fröccsivó versenyre nevezhettek be, a lányok, asszonyok pedig a legszebb hajfonat címéért vetélkedhettek. Az esti programokat Holló László polgármester köszöntője vezette be. Az Empty Pubs élő koncertje után retró diszkó zárja a szüreti mulatságot.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában