Zene

2022.09.03. 20:00

Igazi ütős nap volt a Dobó téren, a közönség imádta + fotók

Nagyon sok érdeklődő néző kísérte figyelemmel az egri Farkas Ferenc Zeneiskola alapítványának programját a Dobó téren szombaton délután. A Szabolcstól Borsod megyén át Egerben élő fiatal ütősökig összeállt csapat ki is tett magáért.

S. S.

Rengetegen hallgatták a Dobó téren a dobosokat.

Fotó: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Zenétől, különösen pedig mintegy húsz dobfelszerelésből kicsalt ritmustól volt hangos az egri Dobó tér szombaton délután négy órától. Az ütőshangszer megszólaltatását mostanában elsajátító fiatalokat a műsor vezetője, Rohlicsek Judit, az ismert rádiós egyenként be is mutatta. Pontosabban segítette a fiatalok bemutatkozását. 

Az ifjú zenészek bemutatkozásából kiderült, hogy volt aki Miskolcról, más Mezőkövesdről, Felsőtárkányból, vagy éppen Szihalomról érkezett. Na és természetesen ott voltak közöttük az egriek. Amit pedig a bő egy órányi műsorban előadtak, igencsak elnyerte a közönség tetszését.

Forrás: Huszár Márk

Gulyás László, a zeneiskola igazgatója portálunknak elmondta: harmadik alkalommal dobolnak a Dobó téren. Először 2018-ban szólaltak meg a ritmusok, majd a pandémiát követően újra a hangszerekhez ültek a fiatalok, ez már a harmadik alkalom. Az esemény szervezője a Zeneoktatásért Alapítvány. A program célja a közösségi zenélés, az ötlet pedig úgy jött, hogy az igazgató 2018-ban itt fagyizott a Dobó téren, ránézett a szoborra és azt mondta magában: Dobó, Dobó tér, dobos tér.

Forrás: Huszár Márk

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában