Támogatás

2022.09.19. 09:47

Összefogással parkosítana az egri Manooka, a szoptatós anyukáknak is kedveznének

Közösségi munkával parkosítanák a Kracker udvar kiszáradt, elhanyagolt részét.

Sz.M.L.

Az aszály, az autósok sem tettek jót a zöldfelületnek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 – Mikor a kávézó a Kracker udvarba települt, elhanyagolt terület volt, de az önkormányzat 2008-ban felújította. Mi is sokat dolgoztunk a teraszunkon, de mindig vágyunk a szebbre. Közösségi munkával szeretnénk megszépíteni az udvar másik oldalán található zöldfelületet – közölte Tóthné Varga Dorottya, az udvarban lévő Manooka Kávézó tulajdonosa. 

Az önkormányzat támogatja, hogy megújítsák az elhanyagolt részt, de ehhez tervet kell készíteniük az oda telepítendő kertről és kültéri bútorokról, amit bemutathatnak. 

– Ehhez tervező segítségét kértük. Jó lenne, ha jövő tavasszal vidám, zöldellő, új funkciókkal bíró teret használhatnának az egriek. Bababarát kávézóként szeretnénk padot, ahol diszkrét környezetben tudnak szoptatni az anyukák, hiszen erre nemigen van alkalmas hely a belvárosban. A megvalósítást önkéntes alapon képzeljük el, egy esemény keretében, ahová kölcsönszerszám és megfelelő növényfelajánlásokat fogad a Manooka csapata, illetve segítséget az ültetésben. Meg is vendégeljük az önkénteseket – emelte ki. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában