Megbecsülés

2022.10.05. 17:42

A nagyi főztjére mindenki szeretettel gondol Pétervásárán is

Barta Katalin

Forrás: Facebook/Pétervására Város Hivatalos Oldala

A város önkormányzata az idei évben is köszöntötte a város szépkorú lakóit Idősek Napja alkalmából. A rendezvény a Nyugdíjasok Pétervásárai Egyesületével karöltve valósult meg, akik a Magyar Falu Program keretében sikeresen pályáztak és számos programot valósítottak meg az év során az elnyert összegnek köszönhetően. A pályázati projekt záró akkordja a napokban tartott összejövetel volt.
Az eseményt Eged István polgármester nyitotta meg köszöntőjével. 

Hangsúlyozta, hogy az Idősek Világnapja kiváló alkalom arra, hogy felülvizsgáljuk az időseink irányába tanúsított, néha bizony elmaradozó gondoskodásunkat. Felgyorsult világunkban, a sok mindennapi teendő mellett, sokszor pont arra, azokra az emberekre nincs elég időnk, akiknek a legnagyobb szüksége lenne rá. Hajlamosak vagyunk arra, hogy elfeledkezzünk róla, törődéssel tartozunk az idősek felé. Pedig a figyelem kijárna mindennap, és nem is csak családi szinten.
Köszönettel tartozunk önöknek azért, hogy verítékükkel, könnyeikkel, szorgalmas munkájukkal, áldozattal a nehéz időkben megteremtették és biztosították nekünk, fiatalabbaknak, gyermekeiknek, unokáiknak, hogy tanulhassunk, dolgozhassunk, gyarapodhassunk, és nyomdokukba léphessünk -  fogalmazott a város vezetője.
Fontos felismernünk, hogy az idő múlásával minden változik, de ki ne emlékezne jó szívvel dédnagyszülei történeteire, nagyanyja finom főztjére? Azokra az emberekre, akik mindig mellettünk álltak, támogattak és szerettek. Ezeket az emlékeket szívünkben őrizzük, de az ilyen értékeket meg kell élni, azért bíztatok mindenkit arra, hogy töltsünk minél több időt idős szeretteinkkel, ismerőseinkkel és gyűjtsünk olyan sok közös emléket, amennyit csak lehet. Kívánom önöknek, hogy családtagjaik szeretete aranyozza be hétköznapjaikat és ünnepeiket, ajándékozzák meg önöket vidámsággal, békességgel, figyelmükkel, szeretetükkel - zárta gondolatait.

Ezt követően a Heves Megyei Nyugdíjasok Szövetségének elnöke, Farkas Attila verssel üdvözölte az egybegyűlteket. A hagyományoknak megfelelően zenés műsort tekinthetett meg a közönség. Sánta Zsolt előadásában Koós János dalai csendültek fel, majd a többszörösen kitüntetett, Dankó Pista Életműdíjjal jutalmazott nótaénekes, Bohács István előadását hallgathatták meg a jelenlévők. 

A jó hangulatban telt műsorok után a helyi nyugdíjas egyesület tagjai egy humoros meglepetés produkcióval kedveskedtek a vendégeknek. A vacsorát követően tánccal, mulatozással telt az este további része - adták hírül a város hivatalos honlapján. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában