Megállapodás

2022.10.28. 10:27

Együttműködik az EKKE és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem

Megújították az együttműködést.

M. H.

Dr. Pajtókné dr. Tari Ilona, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem rektora, dr. Váczy Kálmán Zoltán rektorhelyettes, valamint Geml Johanna a Nemzetközi Stratégiai és Kapcsolatfejlesztési Osztály vezetője voltak a tagjai annak a delegációnak, amely október 23-a és 25-e között a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetemre látogatott. A küldöttség a három nap során a Kolozsvári és a Marosvásárhelyi Kart is megtekintette, a Rektori Hivatalban pedig megújították a két intézmény közötti együttműködési megállapodást – írja az egri egyetem honlapján.

A két intézmény a jövőbeli célokat és lehetőségeket fogalmazta meg egy dokumentumban. Ennek értelmében tudományos és művészeti programok kialakításában és fejlesztésében is közreműködnek a továbbiakban, de közös kutatási projektek, képzések, illetve tudástranszfer folyamatok elindításával is szeretnék szorosabbra fűzni az évek óta tartó együttműködést.

Meghosszabbították az együttműködést a két intézmény között
Forrás: EKKE

A felek között létrejöhet egy csereprogram az intézmények oktatóira, adminisztratív munkatársaira, hallgatóira vonatkozóan, valamint a tehetséggondozás területén ugyancsak szeretnének közösen előrelépni és természetesen a jógyakorlatok egymással való megosztása is fontos részét képezi a most megújított együttműködési megállapodásnak.

Október 24-én a küldöttség a Kolozsvári Karra is ellátogatott, ahol dr. Tonk Márton rektor, dr. Balog Adalbert rektorhelyettes, dr. Farkas Csaba rektorhelyettes, dr. Szenkovics Dezső dékán, illetve Hauer Melinda főtitkár fogadták őket.

Az épület megtekintését követően a találkozó a marosvásárhelyi karon folytatódott. Itt dr. Tonk Márton rektor, dr. Dávid László szenátusi elnök, dr. Farkas Csaba rektorhelyettes, dr. Balog Adalbert rektorhelyettes, dr. Domokos József dékán, dr. Kakucs András dékánhelyettes, dr. Nyárádi István dékánhelyettes, dr. Horobeț Emil dékánhelyettes, illetve a tanszékvezetők és a Tanárképző Intézet képviselője fogadták őket, majd egy szakmai egyeztetés zajlott le a felek között.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában