Biztonság

2022.10.09. 13:16

Kétszázmillió forintot nyertek Kerecsenden a csapadékvíz elvezetésére

Barta Katalin

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Kétszázmillió forint újabb fejlesztési forrás érkezik a településre. Ezt a jó hírt tették közzé Kerecsend hivatalos honlapján. Az önkormányzat eredményesen pályázott a község csapadékvíz-elvezető hálózata részbeni megújításának támogatására.

A hír október elején érkezett. Az összegből a belterület védelmét szolgáló vízelvezető hálózat fejlesztése, rekonstrukciója valósulhat meg.  A támogatás folyósításának előfeltétele az önkormányzat, valamint a Pénzügyminisztérium Regionális Fejlesztési Programokért Felelős Helyettes Államtitkárság közötti támogatási szerződés megkötése. 

A projekt ütemterve szerint 2023. október 31-ig kell elkészülnie a beruházás teljes műszaki dokumentációjának, és addig kell beszerezni a szükséges engedélyeket is. A beruházás 2025. október 31-ig valósul meg, tájékoztattak. 

A település egyes részein súlyos károkat okozott az elmúlt években a hirtelen lezúduló, nagy mennyiségű csapadék. A fejlesztéssel sokkal biztonságosabbá válhatnak az érintett utcák, ingatlanok - adták hírül a kerecsend.hu oldalon.  

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában