Versenyek

2022.10.13. 16:22

Sikeresen indult az egri wigneresek tanéve

Több versenyen is szép eredményeket értek el a diákok.

HEOL

Az Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrverseny nyertes csapata

Forrás: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

Versenyeredmények szempontjából kiválóan startolt el a 2022/2023. tanév a Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium számára – áll az intézmény közleményében.

Mint írják, szeptember 30-án rendezték meg Pákozdon az Országos Ifjúsági Honvédelmi Járőrversenyt, melyen a kiemelt (HKP II.) kadét iskolák csapati vehettek részt. A versenyen egy nyolc kilométeres terepszakaszon térkép segítségével kellett minél gyorsabban érinteniük a megadott ellenőrzési pontokat, ahol a honvédelmi felkészítés során szerzett ismeretekre, képességekre és készségekre, találékonyságra alapuló feladatokat hajtottak végre. Ilyenek voltak az airsoft lövészet, a kézigránátdobás, a természetes elemekből épített akadálypálya leküzdése, a lézerfegyveres lövészet, a MÁTRIX tájékozódási feladat, a gátépítés homokzsákból, a tűzgyújtás és -hordás, a rádiós geocaching. A Bóta Milán, Csík Levente, Kerek Krisztián és Végh Máté összetételben induló wigneres csapat országos I. helyezést ért el.

Hozzátették, szintén szeptember 30-án, a Városi Diáktanács szervezésében, a „Tiszta Élvezet” Drogprevenciós Nap keretében rendezték meg a város iskolái között meghirdetett „Legtájékozottabb iskola drogkérdésben” elnevezésű versenyt. A vetélkedő alkalmával különböző drogprevencióval, drogfogyasztással kapcsolatos elméleti, illetve ügyességi, feladatokat kellett teljesíteni. Az iskola csapata (Kós Gábor, Csáki Máté, Hliva Erik, Juhász Simon, Timár Zoltán, Káli Ákos, Derda Roland, Cseh Ferenc, Kakuk Gréti) újra az I. helyen végzett, így a vándorkupa a Wignerben maradt.

Forrás: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

– Október 12-én tartották meg az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjét. A megmérettetésen a „Wigner 2.” csapat (Büte Péter, Kéray Petra, Sütő Máté, Végh Máté) I. helyezést, a „Wigner 1.” csapat (Bóta Milán, Csík Levente, Kerek Krisztián, Mészáros Nikolett) III. helyezést ért el. A 2023 tavaszán megrendezendő országos döntőn újra a Wigner képviseli Heves megyét – derül ki a beszámolóból. 

Az Országos Haditorna Verseny megyei döntőjének dobogósai Forrás: Wigner Jenő Műszaki, Informatikai Technikum, Szakképző Iskola, Gimnázium és Kollégium

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában