Karbantartás

2022.10.22. 20:50

Tavaszi látvány fogadja a Tisza-tóhoz érkezőket

A szeptemberi csapadékosabb időjárás hatására a növényzet teljesen megújult, s október elejére szinte tavaszi látvány fogadta a partra érkező horgászokat.

HEOL

Folyamatosan dolgoznak a szakemberek, hogy gondtalanul lehessen horgászni

Forrás: Tisza-tavi Sporthorgász/Facebook

– A nyári szárazság hatása a Tisza-tó területén nemcsak a tározó vízszintjében mutatkozott meg, hanem a környék növényzetének állapotában is. A csapadék elmaradása nyomán a haszonnövények mellett a vízparti lágyszárú növényzet jórésze is kiszáradt, amit így a horgászhelyeken kaszálni sem kellett – írta a Tisza-tavi Sporthorgász Kft. a honlapján.

Mint fogalmaznak, szeptemberben aztán megjött a várva-várt eső, és a természet is új erőre kapott. A növényzet teljesen megújult, s október elejére szinte tavaszi látvány fogadta a partra érkező horgászokat. A társaság karbantartó csapata ezért ismét elővette a fűkaszákat, hogy a horgászhelyek és a vízpart megközelítése ne ütközzön akadályba. Lekaszálták a Rábolyi-, Sóházi- és Örvényi-ligeteket, dolgoztak a kiskörei versenypályán, a Robbantó-gátnál és folyamatosan kaszálták az éppen üresen álló horgászhelyeket is.
A munka természetesen nem ért véget, mert a bőséges csapadék miatt a növényzet megállás nélkül növekszik. Az egyesület munkatársai azért dolgoznak, hogy ezek a helyek folyamatosan rendelkezésre álljanak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában