Prevenció

2022.11.08. 12:49

A daganatos betegségek megelőzésére hívja fel a figyelmet a gyöngyösi kórház

A Bugát Pál Kórház is csatlakozik ahhoz az európai prevenciós kampányhoz, melynek célja a daganatos megbetegedések megelőzése - ismertette portálunkkal az intézmény sajtóreferense.

HEOL

Bugát Pál Kórház

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Közlése szerint a Rákmegelőzés Európában címet viselő kampány tizenkét hónapon keresztül olyan üzeneteket fogalmaz meg, amelyek tudományos bizonyítékokon alapszanak és havonta más-más témában igyekeznek felhívni a figyelmet a rákmegelőzés fontosságára.

Hazánkban a daganatos megbetegedések a keringési rendszer betegségeit követően a második leggyakoribb halálok. A daganat okozta megbetegedések és halálozások magas számának hátterében számos esetben a káros egészségmagatartás áll.  A kampány ezért az egészségmagatartást megcélozva prevenciós ajánlást ír elő a fizikai aktivitásról, az egészséges étrend kialakításáról, az elsődleges és másodlagos dohányzásról.  Novemberben a dohányzásmentes élet kerül a kampány középpontjába. A lakosság a kampány üzeneteivel, a helyi médiában, a kórház honlapján, a rendelőintézet tájékoztató felületein, valamint szervezett programokon keresztül fog találkozni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában