Beugró

2022.11.18. 18:20

Az egri Neumann tanulmányi verseny legjobbjait díjazták

A helyezettek az igazgatótól vették át az elismerést .

M. H.

Dr. Sipos Mihály iskolaigazgató adta át az okleveleket

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az általános iskolák 8. osztályos tanulóinak kiírt Neumann tantárgyi verseny eredményhirdetését tartották meg pénteken délután az egri Neumann János Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégiumban. Az őszi Neumann versenyek az iskola hagyományainak nagyon fontos színfoltját jelentik. Sok általános iskolai tanuló már hatodik, hetedik osztályban bekapcsolódik az idegen nyelvi és természettudományi versenyekbe, így nyolcadikosként már a régi jó ismerősként köszönhetik őket az iskolában. Ahogyan most  is hangsúlyozták, nagy jelentőséget tulajdonítanak a tehetségek felkutatásának szerves része ez a tehetségkereső, tehetséggondozó munkának, melyet 2011 óta a Tehetségpontok országos hálózatának tagjaként végez az iskola. Az intézmény sokszínű tevékenységét a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács Kiválóan Akkreditált Tehetségpont, az Új Nemzedék Központ pedig Minősített tehetséggondozó Műhely címmel ismerte el.

Dr. Sipos Mihály iskolaigazgató az elismerő oklevelek átadása előtt elmondta, a Neumann tanulmányi versenyek célja, hogy az itteni versengéssel, tájékozódással megalapozott döntést hozhassanak a fiatalok a jövőt illetően.

– Hiszen fontos lépés előtt állnak, középiskolát kell választaniuk. Ez a döntés meghatározó lehet az életükben, s nem mindegy, ki. hogyan választ, ezt a döntést szeretnénk segíteni ezekkel a versenyekkel – emelte ki.

Idén nyolc tudományterületen versengtek a nyolcadikosok, 131 tanuló jelentkezett, ők 190 dolgozatot írtak, többen több területen indultak. A legnépszerűbb idén is a magyar, matematika informatika és angol volt. A legjobb helyezetteket oklevéllel díjazták.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában