Siker

2022.11.08. 10:00

Eszterházys hallgató a képzőművészeti pályázat nyertese

Első helyezést ért el az Innovart 22 pályázaton Szabó Bernadett, az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem Képzőművészeti és Művészetelméleti Intézet Képzőművészeti Tanszék hallgatója.

B. D.

Szabó Bernadett

Forrás: EKKE

A képzőművészeti pályázaton elért hallgatói sikerről az egyetem honlapján számoltak be. A Jancsó Art Gallery Művészeti Egyesület hirdette meg a pályázatot, amelynek célja a környezetvédelemre való figyelemfelhívás, valamint a művészek bevonása a fenntarthatósággal összefüggő művészeti tevékenységbe. 

Szabó Bernadett és pályaműve
Forrás: EKKE

Hangsúlyozták, ez manapság kiemelten fontos, ugyanis a XXI. század egyik legfontosabb társadalmi és gazdasági kihívása a hulladékkezelés megvalósítása és az ökológiai lábnyom csökkentése. Mivel a társadalmunkra jellemző a pazarlás, és a mindennapi élethez nem szükséges tárgyak felhalmozása – melyek rövid időn belül szemétként végzik – ezért különösen lényeges, hogy az egyszer használatos tárgyakat tudatosan használjuk, és erre ösztönözzük a jövő generációját.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában