Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferencia

2022.11.29. 12:51

Kihívásokkal teli időszak vár az önkormányzatokra, szakmai segítséget nyújtanak számukra az egri konferencián

Kezdetét vette kedden délelőtt a Magyar Államkincstár (MÁK) által szervezett, hagyományosan Egerben megtartott XXII. Országos Önkormányzati Költségvetési- és Adókonferencia.

F. V. E.

Balról: Ignácz Balázs, Heves megye főispánja, dr. Berczik Ábel helyettes államtitkára, Bugár Csaba, a Magyar Államkincstár elnöke

Forrás: Berán Dániel/ Heves Megyei Hírlap

A kétnapos egri eseményen találkoznak az önkormányzatok és a központi költségvetési szervek, s a résztvevőknek lehetőségük nyílik arra, hogy számos fontos témában konzultáljanak egymással. 

– A konferencia célja eredetileg a helyi adóval kapcsolatos kérdések megbeszélése volt, majd az önkormányzatok igényeinek megfelelően a témája kiterjedt államháztartási, költségvetési kérdésekre is. Egyebek között tárgyalnak majd a központi és a helyi adóigazgatás ügyeiről, s lesznek előadások az önkormányzatokat leginkább érdeklő témákról, így például az egészségügy átalakításáról is – ismertette dr. Berczik Ábel, a pénzügyminisztérium államháztartási szabályozásért, humán és önkormányzati költségvetésért felelős helyettes államtitkára. 

Ignácz Balázs, Heves megye főispánja megjegyezte, megyeszékhelyünk kiváló adottságokkal rendelkezik, s így tökéletesen alkalmas helyszínt biztosít az ilyen és ehhez hasonló konferenciák megrendezésére. 

– Olyan időszakban vagyunk, amikor nem csak az állampolgároktól, nem csak a területi közigazgatás képviselőitől, hanem az önkormányzatoktól is felelős gazdálkodást várunk el. Ez az év is kihívásokat tartogatott, s 2023-ban is erre lehet számítani. Átnézve a konferencia témáit, előadóit, úgy gondolom, kitűnő szakmai segítséget kapnak a résztvevők arra vonatkozóan, hogyan tudjuk, ezt az időszakot a leghatékonyabban közösen lehet végig vinni – mondta Ignácz Balázs.Bugár Csaba, a MÁK elnöke portálunknak elmondta, a konferencián 120 önkormányzat vesz részt. A kincstár közel 3200 önkormányzatnak látja el a pénzügyi műveleteit, s szakmai támogatást nyújt számukra az ASP informatikai rendszeren keresztül. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában