Tanulás

2022.11.12. 08:12

Nemzetközi konferencia Egerben, középpontban a tanulás és társadalom

A Tanulás és Társadalom Interdiszciplináris Nemzetközi Konferenciát november 10-12 között rendezik meg az Eszterházy Károly Katolikus Egyetemen.

B. D.

Nemzetközi konferencia az EKKÉ-n

Forrás: EKKE

A konferenciához Magyarországon kívül többek között az Egyesült Királyságból, Nigériából és Romániából több mint 300 résztvevő csatlakozott. A rendezvény célja, hogy lehetőséget adjon a találkozókra és az együttműködésre azoknak a hazai és külföldi kutatóknak, akik tanulmányozzák a tanulást, tanítást, a társadalmat és annak kölcsönhatásait. A tanácskozáson 6 szekcióban 96 személyes előadást, 45 online előadást, valamint 15 e-poszterprezentációt mutattak be, az esemény részleteit az egyetem hivatalos honlapján tették közzé.

– A tanulás egyidős az emberiséggel, tanulás nélkül – nyugodtan kijelenthetjük – nincs is társadalom – fogalmazott köszöntőjében Loboczky János, a Magyar Tudományos Akadémia Miskolci Akadémiai Bizottság alelnöke a konferencia megnyitóján, a Líceum Dísztermében.

Dr. Mező Ferenc, az EKKE Pszichológia Intézetének egyetemi docense kifejtette, hogy a konferencia révén szeretnék megalapozni egy nemzetközi és hosszú távú tanulás kutatási projekt alapját. Az eseményen egy tanulást kutató nemzetközi hálózat ünnepélyes alakuló ülése történt meg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában