Kiállítás

2022.11.19. 08:11

Újabb tárlat: egy éves immár az egerszalóki St. Andrea szőlőbirtok galériája + fotók

Huszonnyolc művész munkáiból nyílt tárlat, január végéig látható.

Sz. M. L.

Kiállítással ünnepeltek

Forrás: Nemes Róbert

Ablakok címmel nyílt összművészeti kiállítás a St. Sndrea szőlőbirtokon pénteken. A szervezők szerint a képzőművészet-szobrászat-kézművesség trióját tekinthetjük meg huszonnyolc művész munkáján keresztül. 

Az ingyenes tárlaton Andreja Jovic, Botos Regina, Dr. Rostás Bea Piros, Gál Éva, Gódor Gábor, Gulyás Géza, H. Tóth László, Hodai Anett, Ducsai Zoltán, Karászi Judit, K. Csákfalvi Kata, Kállai Margó, Kántorné Bódi Ilona, Kozák Béla, Lénárt Viktor, Maksa Benedek, M. Barna Anita, Nagy Mária Irén, Nagy Zsuzsa, Simon Tünde, Sz. Darvas Annamária, Sz. Dósa Dóra, Szűcs Rita, Tánya Vasziljeva, Tasi Lászlóné, Teleki Sándor, Várkonyi Rita, Wéber Zsóka munkája látható. A Tribelly Company táncosai műsora emelte az esemény fényét.

– Mindig ámulatba ejtett a tehetség. Az ember arra született hogy isten költője legyen. A képzőművészet pedig a hangtalan költészet – fogalmazott dr. Lőrincz György egy évvel ezelőtt, mikor megnyitotta a szőlőbirtok épületének emeletén a galériát. Korábban kapott egy felkérést, a Múzeumok Éjszakáján kellett a Munkácsy-trilógiáról beszélnie, ez azonban óriási kihívás volt számára. Mégis innen jött az ötlet, hogy az épületet ne csak borral és gasztronómiával töltse meg, árulta el. A birtok főépületének padlásterét alakították át erre a célra.

 

 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában