Döntések

2022.12.16. 16:54

Elég a füstölgésből: megtiltotta a zöldhulladék égetését a képviselő-testület Lőrinciben

Nemrég minden háztartás ingyenesen kapott komposztáló edényt, így nincs szükség a környezetet terhelő, korábban a csütörtöki napokon engedélyezett égetésre.

T. O.

Az Árpád úti pékség előtti parkolást gyakran ellenőrzi majd a rendőrség

Forrás: Tari Ottó/Heves Megyei Hírlap

Lőrinciben a határidős döntések sürgőssége miatt rendkívüli ülést tartott csütörtökön reggel a képviselő-testület. A talán a leginkább érdeklődése számot tartó napirendi pont a zöldhulladék égetésének a megtiltása volt. A grémium végül éppen hogy, a szükségesnél csupán eggyel több vokssal fogadta el az erre vonatkozó indítványt, így jövőre a portákon egyetlen napon sem lehet falevelet vagy nyesedéket meggyújtani. Az indokok között hangzott el, hogy a közelmúltban minden háztartás ingyenesen kapott komposztáló edényt, negyedévente pedig a szolgáltató is elviszi a zöldhulladékot, így nincs szükség a környezetet terhelő, korábban a csütörtöki napokon engedélyezett égetésre.

A testület határozott arról is, hogy mindhárom városrészben – az anyatelepülésen kívül Selypen és a Mátravidéki Erőműnél is – bővítik a térfigyelő kamerarendszert. Erre összesen 13 millió forintot szán az önkormányzat vezetése, abban bízva, hogy a berendezés által biztonságosabbá válnak a közterületek.

Elhangzott, hogy a közlekedési és parkolási szempontból régóta sok gondot okozó pékség előtt megtörtént az útburkolati jelek felfestése. A szabályok betartását a rendőrség gyakorta ellenőrzi, különös tekintettel a főúttal párhuzamosan futó kerékpárút biztonságára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában