Ünnepvárás

2022.12.19. 13:08

Idén is fénybe borították kertjeiket a kerecsendiek

A Csak Egy Lépés Egyesület (CSELE) idén decemberben is meghirdette ünnepváró játékát Kerecsenden. Vasárnap a legszebben díszített porták tulajdonosai a díjaikat is átvehették.

B. K.

A szeretet lángját Papp Rita gyújtotta meg a kerecsendiek falukarácsonyán

Forrás: Kerecsend hivatalos oldala

A negyedik gyertyát is megyújtották vasárnap délután a kerecsendiek adventi koszorúján. Az ünneplőket ezúttal is Sári László polgármester köszöntötte, majd kihirdették a Csak Egy Lépés Egyesület (CSELE) által meghirdetett Kerecsend Advent Fényei 2022 játékos versengés eredményeit is. 

Arra buzdították a kerecsendieket, hogy az ünnepvárás jegyében díszítsék ki házaikat, s az erről készült fotókat töltsék  fel az egyesület honlapjára. Idén is sokan csatlakoztak a kezdeményezéshez, s szebbnél-szebb dekorációkkal készültek. Vasárnap délután minden pályázót felkerestek a CSELE  aktivistái, hogy jelképes ajándékkal köszönjék meg a családok munkáját.

Szajkó Marikától, a szervezet vezetőjétől megtudtuk, a felhívás célja minden évben az, hogy a faluközösség egésze ráhangolódhasson az ünnepre. Azok, akik időt áldoztak a díszítésre nem csak magukat, hanem a lakosokat is meglepték a várakozás örömével. A CSELE önkéntesek döntése nyomán a legszebb díszítésért járó ajándékot idén Tatainé Szecskó Marianna, Bátori Barbara és Varga Sándor, valamint Matáné Piroska Tünde vehette át.

A hangulatos rendezvényt Bodnár Attila és Papp Rita karácsonyra hangoló ünnepi koncertje zárta. 


 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában