Lopás

2022.12.13. 17:00

Lenyúlták a fiatalok az ott felejtett táskát a gyöngyösi étteremben

Átültek a másik asztalhoz, és betették a táskájukba.

HEOL

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

A szabálysértési értékre több közokirat, készpénz-helyettesítő fizetési eszköz egyidejű elvételével elkövetett lopás vétsége miatti bűnügyben az Egri Járási Ügyészség 1-1 évre függesztette fel az eljárást két fiatalkorúval szemben - közölte portálunkkal dr. Gubala Ádám Miklós helyettes sajtószóvivő ügyész.

A szakember ismertette a konkrét esetet. A határozat alapján idén februárban a két fiatalkorú (egy fiú és egy lány) a gyöngyösi bevásárlóközpont egyik éttermében tartózkodott, amikor a másik asztalnál megláttak egy véletlenül ott felejtett táskát. A fiatalkorúak elhatározták, hogy közösen eltulajdonítják a táskát, melyben pár száz forint mellett a sértett iratai és bankkártyája is benne voltak. A fiatalok átültek a másik asztalhoz és az oldaltáskát egyikük betette társa táskájába. Az eljárás során a táska visszakerült a sértetthez.

Fiatalkorú elkövető az, aki a bűncselekmény törvényi tényállásának kifejtésekor a 14. - külön meghatározott súlyos bűncselekmények és más okok fennállása esetén a 12. - életévét betöltötte, de a 18.-at nem. Az ilyen fiatalok leggyakrabban kisebb tárgyi súlyú, vagyoni elleni bűncselekményeket követnek el, nemritkán egyszerre többen.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában