Megállapodás

2022.12.12. 13:34

Még sokoldalúbbá teszik az edzőképzést az egri egyetemen, megállapodás született

A sikeres edzőképzés érdekében írt alá együttműködési megállapodást az Eszterházy Károly Katolikus Egyetem (EKKE), a Magyar Judo Szövetség, a Magyar Karate és a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség, a Magyar Búvár Szakszövetség és a Magyarországi OCR Sport Szövetség (akadálysport) a Tittel Pál Könyvtárban hétfőn délelőtt.

M. H.

Sportszerződés aláírás az egri egyetemen

Forrás: Szántó György/Heves Megyei Hírlap

Dr. Váczy Kálmán Zoltán, az EKKE általános rektorhelyettes elmondta, az intézmény számára a sport, és az ahhoz kapcsolódó képzések stratégiai területet jelentenek.
– Az oktatás és képzésfejlesztési stratégiánkban is fontosnak ítéljük meg, hogy nemcsak a gyakorlatközpontúság legyen hangsúlyos egy képzés elindításában, hanem az is, hogy ezeknek a képzéseknek az esetében gyorsan tudjunk reagálni az ágazat által támasztott elvárásokra. Ez a helyzet a sportos képzéseinknél is – húzta alá. 

Prof. dr. Bognár József, a sporttudományi intézet igazgatója hozzátette, 2017-ben kezdődött el az első új típusú edzőképzés, most pedig öt új partnerük lett különféle sportágakkal. Nagy András, a Magyar Judo Szövetség főtitkára elmondta, Egerben nagy hagyománya van a judonak, s magyar bajnokságnak is otthont adott. Dr. Mészáros János József, a Magyar Karate Szakszövetség elnöke csatlakozott az elhangzottakhoz, Eger a sportága regionális központja, s mindketten gyümölcsöző partnerségre számítanak az egyetemmel.

Dudok Károly, a Magyar Muaythai Sportági Országos Szakszövetség elnöke elmondta, a szakág 2017-ben lépett be a Nemzeti Versenysport Szövetségbe, s azóta már olimpiai sportág is lett. Eddig OKJ-s szinten képeztek edzőket, de az egyetemi partnerség áttörés. Papp Gábor, a Magyar Búvár Szakszövetség elnöke valamint Stépán Zsolt Antal, a Magyarországi OCR Sport Szövetség elnöke azt emelte ki, örülnek, hogy nemcsak a tömegsport felé nyit az egri egyetem az együttműködéssel.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában