Állatvilág

2022.12.24. 13:00

Megy az idő: új kalandok várnak Thorra, a Gyöngyösi Állatkert gyönyörű leopárdjára

Két éve, 2020 október negyedikén épp az Állatok Világnapján lehettek a Gyöngyösi Állatkertben dolgozók részesei egy csodás eseménynek, ugyanis először készültek ott világra jönni leopárd kölykök.

HEOL

A két kölyök itt még félénken bújt a gondozójuk ölébe

Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

Mint azt közösségi oldalukon írják, sajnos a mama természetes úton nem boldogult az elléssel, így császármetszést kellett alkalmazni, végül a felfokozott percek, órák, izgalmak és aggodalom után megérkezett állatkerti kis családukba Shana és Thor. A császármetszéssel született kölyök állatok esetén sokszor előfordul, hogy anyjuk eltaszítja őket magától, mert az altatás alatt nem jön létre a természetes kapcsolat közte és utódai között. Kalandos kezdet volt, nem akartak kockáztatni. A mamát hagyták pihenni, a kölyköket pedig az egzotikus állatok nevelésében már jártas gondozóra, Erdősné Bettyre bízták.

Kiemelték: Betty csodálatos pótmama, fáradhatatlanul a nap 24 órájában nevelte Thort és Shanát a párduc létre (leopárd=párduc).

Gyönyörű felnőtt állat vált a kicsi kölyökből
Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

A kölykök cseperedése, életének különféle periódusai, sok, kincset érő boldog tapasztalással látták el az állatkert munkatársait és látogatóit egyaránt. Ahogy minden gyermek elindul a felnőtté válás útjának azon szakaszán, hogy elhagyja a családi fészket, hím leopárdjuk esetében is eljött a pillanat. Thor elindult, hogy új otthonában a Marosvásárhelyi Állatkertben alapítson saját családot.

Egyszerre volt fájó és örömteli a búcsú
Forrás: Gyöngyösi Állatkert/Facebook

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában