Jótékonyság

2022.12.10. 18:20

Varázslat és rengeteg ajándék: remek hangulatban telt a Mikulás ünnepség Szihalmon + fotók

Szihalomra látogatott a Kis Bocs Mikulás szombaton. A Magyar - Tár - Házban több száz gyermek élhette át az önfeledt szórakozás pillanatait.

F. V. E.

A Mikulás segítőivel karácsonyfa díszeket is készíthettek a gyerekek

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Szihalomról és a környező településekről is érkeztek hátrányos helyzetű gyerekek, akiket bűvész bemutatóval kápráztattak el, kaláccsal és meleg kakaóval kínálták őket. Emellett pedig lehetőségük nyílt karácsonyi díszek készítésére, és kirándulást tehettek a településen az ünnepi hangulatú kisvonattal. Az ingyen elvihető sarokból játékokat válogathattak, s a felnőttek örömére ruhákból is bárki hazavihette, amire szüksége volt. 

A Magyar-Tár-Ház igazgatója, Márkus János köszöntötte elsőként a megjelenteket, s elmondta, igyekeztek úgy összeállítani a programot, hogy ez a nap mindenki számára felejthetetlen legyen. 

Márkus János András, a szihalmi a Magyar-Tár-Ház igazgatója 
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Bóta József Sándor, a település polgármestere kifejezte örömét, amiért ilyen sokan ellátogattak az eseményre. Úgy fogalmazott, a nap főszereplői a gyerekek, akik a jövő reménységei. Mint mondta, Szihalmon rengeteg a tevékeny ember, s jó közösségek alakultak ki, és bízik benne, hogy a jelenlévő gyerekekből is tenni vágyó, hagyományéltető, egymást tisztelő és szerető  közösségi ember válik felnőttkorukra. 

Bóta József Sándor, Szihalom község polgármestere
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

A szihalmi kötődésű dr. Pajtók Gábor országgyűlési képviselő is szólt a gyerekekhez.

– Olyan erő van bennetek, amit talán el sem hisztek. A csillogó szemetek, őszinteségetek és ártatlanságotok mindenki arcára mosolyt csal – mondta. Az országgyűlési képviselő hozzátette, nagy öröm számára, hogy a jelenlévő felnőttek megérezték azt, hogy nem csak a saját családjuk felé kell fordulniuk advent idején, hanem azok felé is, akik nincsenek olyan helyzetben, hogy gazdag Mikulás és Jézuska érkezzen hozzájuk. 

dr. Pajtók Gábor, Eger és térsége országgyűlési képviselője
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Veres Péter, a Füzesabony-Szihalom Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ vezetője zárta a köszöntők sorát.

Veres Péter, a Szociális, Család- és Gyermekjóléti Központ intézményvezetője
Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Galyasné Dósa Katalin, a Kis Bocs Baba-Mama Közhasznú Egyesület elnöke portálunknak elmondta, ő a legszerencsésebb ember a világon, hogy már 16. alkalommal tudják megszervezni, hogy a Kis Bocs Mikulás ajándékokat osszon hátrányos helyzetű gyerekeknek. Azért is hálás, amiért a legjobb önkéntesek és együttműködő partnerek veszik körül, s követik őt az álmai, a közös álmaik megvalósításában, hogy jobbá tegyék a körülöttük lévő világot. 

Közös éneklés, önfeledt jókedv jellemezte a szombati napot, melynek fénypontját a Kis Bocs Mikulás megérkezése jelentette. Háromszáznál is több gyermeknek osztott ki édességet, játékot, s délután még Füzesabonyba is ellátogatott, hogy szebbé varázsolja a rászorulók számára az ünnepet. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában