Top

2023.01.07. 18:02

A villámárvizek ellen is lesz már védelem Verpeléten

Több száz millió forint érkezik a térségbe a TOP Pluszból.

G.R.

Még az előző TOP-programban újult meg Verpelét főtere

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Az új fejlesztési ciklusban Verpelét is örülhet, nyertek ők is a TOP Pluszból. Nem is keveset.

Csapadékvíz-elvezető rendszer ­rekonstrukciójára nyert Verpelét 599 millió 924 ezer 390 forintos pénzbeli segítséget. A projekt alapvető célja a település belterületi csapadékvíz-elvezetési, vízgazdálkodási rendszerének a mielőbbi fejlesztése. A helységben leginkább a nagy intenzitású tavaszi-nyári csapadékokból keletkező árhullámok az igazán veszélyesek. A rövid ideig tartó, heves esőzések során a talaj nem képes ugyanis elvezetni a hirtelen lezúduló nagyobb vízmennyiséget, villámárvizet. A projekt keretében a község belterületén vízelvezető rendszert alakítanak ki több mint hétezer méter hosszon.

A fejlesztéssel megvédett infrastruktúra önkormányzati becslésen alapuló értéke meghaladja a hárommilliárd forintot. A megvédett területen található a ­Verpeléti Gyöngyszem Óvoda, a Verpeléti Gyöngyikék Bölcsőde, a Verpeléti Közös Önkormányzati Hivatal épülete, a Verpeléti szennyvíztisztító telep vákuum gépháza, a Verpeléti Alapszolgáltatási Központ, a Verpeléti Gyermekjóléti Szolgálat épülete, az Egészségház, számos magáningatlan és műemlék is. A települési árokrendszer rekonstrukciója nagymértékben hozzájárul egy vonzóbb, biztonságosabb, valamint egy környezetileg fenntarthatóbb településkép kialakításához. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában