Kompenzáció

2023.01.03. 10:04

Eger több mint 900, Hatvan 30 millió forintot kap a magas energiaárak miatt

Négy megyénkbeli város összesen 1.4 milliárd forintot kap.

T. B.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Csaknem 44 milliárd forint támogatás megítéléséről döntött 138 városi és 17 kerületi önkormányzat részére a Miniszterelnökséget vezető miniszter. A támogatást a tízezer lakos feletti városok és fővárosi kerületek vehetik igénybe, közölte a Miniszterelnökség az MTI-vel hétfőn este. Korábban a tízezer lakos alatti települések kaphattak kompenzációt a megnövekedett energiaárak miatt, az ennél népesebb városoknak viszont menedzsertervet kellett készíteniük és egyenként tárgyalniuk is kellett a kormány képviselőjével, Balla György miniszteri biztossal, illetve Láng Zsolt kormánybiztossal. A helyhatóságoknak energiatakarékossági intézkedéseket kellett elfogadniuk és végrehajtaniuk a pénzért cserébe.

Megyénkben négy település tartozik a tízezernél népesebbek közé, anyagi helyzetük, energiabeszerzési szerződéseik eltérnek egymástól. Eger 929,176 millió forintot kap, Gyöngyös 380,6 millió forinthoz juthat, Heves 77 millió forintra lesz jogosult, Hatvan csupán 30,43 millió forintot hívhat le a támogatásból. Hatvannál csak Tiszakécske, Dabas, Kistarcsa és Üllő kap kevesebbet. Eger támogatása a hetedik legmagasabb, Debrecen 3,2 milliárd forinthoz jut, Kecskemét, Pécs, Miskolc, Nyíregyháza és Szeged kap még egymilliárd forintnál többet. Azt egyelőre nem közölték, mikor kapják meg a pénzt az önkormányzatok.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában