Terv

2023.01.24. 17:35

Halasztott útfelújítások: három szakasz az idén 579 millió forintból valósulhat meg

Három útfelújítás biztos az idén Hevesben vármegyében, a többire az új uniós támogatásból remélnek pénzt.

T. B.

Illusztráció

Forrás: Ádám János/Észak-Magyarország

Még tavalyelőtt eltervezett útfelújítási beruházások készülhetnek el idén. Az elmúlt esztendőben több mint száztíz kilométernyi közutat szerettek volna rendbe tenni Heves vármegyében, ami a megyei közúthálózat közel tizedét jelentette. Ez volna egyébként az elérni vágyott normál ütem, amellyel biztosítható volna a fő- és mellékúthálózat jó állapotban tartása. A fejlesztések jó része azonban a tavalyi évre csúszott át, majd még onnan is maradtak projektek erre az esztendőre.

A közútkezelő így ebben az évben szeretné megvalósítani Lőrinciben a Mátravidéki Erőmű bekötőútjának felújítását, ami bő 1,1 kilométer, ennek becsült költsége 203,2 millió forint. Szintén felújíthatnak egy 910 méteres szakaszt Kálban, a hevesi út elejének rendbe tétele 81,3 millió forintba kerülhet. A harmadik, erre az évre tervezett felújítás Ostoros és Novaj területét érintené 2,2 kilométeren, ennek költsége 294 millió forint lehet. A három útszakasz 4280 méteren tehát 579 millió forintból újulhat meg.

A Magyar Közút Nzrt. fölhívta a figyelmet arra, hogy Heves vármegyében a TOP Plusz program keretében 6,3 milliárd forint értékben előkészítés alatt van további útszakaszok felújítása is, amelyekről csak később tudnak tájékoztatást nyújtani.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában