Központi felvételi

2023.01.26. 14:03

Nagy a tétje a központi felvételiknek

Ha probléma merül fel a központi felvételik értékelésével, az intézményben, illetve az Oktatási Hivatalban lehet jelezni a panaszt.

B. K.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Az elmúlt hét végén több mint 71 ezer magyar diák írta meg a középiskolai központi felvételit – írja az eduline.hu. Az eddigi visszajelzések szerint a magyar korrekt, a matek viszont annál nehezebb volt: a vizsgázóknak három feladattal is meggyűlt a bajuk. Bár a kiértékelt eredményekre néhány napot még várni kell,  mutatjuk, mit tehettek, ha problémátok akad a feladatlapok értékelésével.

A középiskolák egy része már közzé is tette, mikor lehet megnézni a kijavított dolgozatokat. Ha a megtekintés és a feladatok ellenőrzése után úgy gondoljátok, hogy a hivatalos javítási-értékelési útmutatótól eltérő értékelés született, a megtekintést követő első munkanapon, legkésőbb délután négy óráig észrevételt tehettek erről az érintett intézményben. Ha ezt esetleg elmulasztjátok, egy napon belül nyújthattak be igazolási kérelmet.

Az észrevétel benyújtását követően a vizsgát szervező iskola három munkanapon belül elbírátja azt, és indoklással együtt határozatot küldött a döntésről.

Ha az eredménnyel ezt követően is elégedetlenek vagytok, a döntés kézhezvételét követő három napon belül, a vizsgát szervező középiskolában fellebbezést nyújthattok be az Oktatási Hivatalhoz – olvasható az eduline.hu-n .

 

 

Címkék#oktatás

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában