Sikeres elhelyezkedés

2023.01.26. 10:25

Tizennégyezer álláskereső helyezkedett el vármegyénkben tavaly a kormányhivatal segítségével

Hevesben a regisztrált álláskeresők száma 2020-tól folyamatosan csökken, tavaly több mint húsz százalékkal volt alacsonyabb az elmúlt két évet megelőző időszaknál.

F. V. E.

Foglalkoztatási szolgálat közvetlen vagy közvetett segítségével 2022-ben összesen 14 ezer 276 embernek sikerült elhelyezkednie a vármegyében, ezen álláskeresők több mint fele munkaerő-piaci programok pénzügyi támogatásával állt munkába – osztotta meg a honlapján a Heves Vármegyei Kormányhivatal. 

– A diákmunka iránti érdeklődés dinamikusan növekedett. Az elmúlt három évben megduplázódott a programba vontak száma, 2022-ben 808-an éltek Hevesben a lehetőséggel. Örvendetes, hogy a versenyszférában, elsősorban vendéglátásban és a turizmusban foglalkoztatott diákok aránya ekkor megközelítette az ötven százalékot – közölték.

A Gazdaságfejlesztési és Innovációs Operatív Program Út a munkaerőpiacra és az Ifjúsági Garancia európai uniós munkaerő-piaci projektekben vállalkozások munkaerő támogatására, különböző munkatapasztalat szerzést elősegítő támogatások nyújtására volt tavaly lehetőségük. A kormányhivatal ezen projekteknek köszönhetően 1881 ember elhelyezkedését tudta elősegíteni 1287 munkaadónál. A szintén az Európai Unió által társfinanszírozott, tavaly záruló TOP foglalkoztatási paktum munkaerő-piaci projektjeinek legvégső, befejező szakaszában még 30 programban résztvevő foglalkoztatását mozdították elő 90 napos munkatapasztalat-szerzési támogatással, 22 foglalkoztatót is segítve ezzel, tette hozzá vármegyénk kormányhivatala.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában