Kikapcsolódás

2023.01.10. 08:30

Új állomások a Bükkaljai kőkulTúrákon

Tőzegmohás láptavakat, bányászati emlékeket is megismerhetnek a túrázók.

T.B.

Illusztráció

Forrás: Shutterstock

Idén januárjától folytatódik és új állomásokkal bővül a Kaptárkő Egyesület Bükkaljai kőkulTÚRA elnevezésű túrasorozata. Már nem csak a Hungarikum címmel kitüntetett helyi kőkultúra látnivalóit és emlékeit mutatják be a Bükkalja településein, hanem a környék más hegyvidékeire is elbarangolnak, ahol bemutatják a táji emlékeket, a földtani érdekességeket, illetve a természeti kincseket.

A túrasorozat 2023. évi legelső alkalma január 14-én szombaton lesz, amelyen Egerbakta és Szarvaskő táji, természeti és földtani értékeit mutatja be Klein Dávid túravezető. Fölkeresik az Egerbaktai Tőzegmohás Láptavakat, megismerkednek a Bátor és Szarvaskő határában egykor működő szénbányák emlékeivel és még sok minden mással.

A 16 kilométeres túra szombaton negyed tízkor indul az egerbaktai, bátori elágazásnál lévő bolttól, érinti a Szén-kő-lápát, az Almár-völgyet, a Vaskő-lápát is, és Szarvaskőben ér véget. A résztvevők a Kaptárkő Egyesület honlapján regisztrálhatnak a január 13-án 18 óráig.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában