Fejlesztés

2023.01.22. 09:53

Ultra könnyű helikopter tört be a nemzetközi piacra Verpelétről + videó

Horváth László országgyűlési képviselő közösségi oldalán gratulált Farkas Gábornak és csapatának.

HEOL

– Mi, akik évtizedek óta ismerjük, pontosan tudjuk, hogy Farkas Gábor milyen szenvedélyesen dolgozik az álmaiért. Most az állami tulajdonú Magyar Védelmi Export Ügynökséggel kötött szerződés a világnak is nagyobb esélyt teremt, hogy megismerhessék Gábort és csapatát, a szakértelmüket, az elhivatottságukat, a Verpelétről startoló fejlesztésüket, a Hungarocoptert – az ultrakönnyű magyar helikoptert! Nincs lehetetlen! Hajrá, Gábor, büszkék vagyunk rád! – írta a képviselő a Facebook-posztjában.

Ahogyan az a vállalat honlapján olvasható, a Hungarocopter projekt, egy széles körben elérhető könnyű helikopter kifejlesztésére jött létre. Az ötlet 2007-ben született, a folyamatos tervezés és fejlesztés előrehaladtával egyre kifinomultabb megoldások, fő és részegység konstrukciók kerültek kidolgozásra. Majd 2010-ben elkészült a magas műszaki tartalommal és innovatív megoldásokkal rendelkező HC-01 típus, amely az első magyar  tervezésű és gyártású ultrakönnyű helikopterként, megkapta a Magyar Légügyi Hatóság repülési engedélyét. Később ebből a típusból több darab is értékesítésére került, a magyar és a nemzetközi piacon. 

Mint írják, 2021-ben elkészült a Hungarocopter HC-02 két fő szállítására alkalmas változata. Több szabadalommal és innovációval is rendelkezik, mint például az elektromos meghajtású mentőrendszer és az automatikusan működő, forgószárny billenésgátló.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában