Fejlesztés

2023.01.22. 09:53

Ultra könnyű helikopter tört be a nemzetközi piacra Verpelétről + videó

Horváth László országgyűlési képviselő közösségi oldalán gratulált Farkas Gábornak és csapatának.

HEOL

– Mi, akik évtizedek óta ismerjük, pontosan tudjuk, hogy Farkas Gábor milyen szenvedélyesen dolgozik az álmaiért. Most az állami tulajdonú Magyar Védelmi Export Ügynökséggel kötött szerződés a világnak is nagyobb esélyt teremt, hogy megismerhessék Gábort és csapatát, a szakértelmüket, az elhivatottságukat, a Verpelétről startoló fejlesztésüket, a Hungarocoptert – az ultrakönnyű magyar helikoptert! Nincs lehetetlen! Hajrá, Gábor, büszkék vagyunk rád! – írta a képviselő a Facebook-posztjában.

Ahogyan az a vállalat honlapján olvasható, a Hungarocopter projekt, egy széles körben elérhető könnyű helikopter kifejlesztésére jött létre. Az ötlet 2007-ben született, a folyamatos tervezés és fejlesztés előrehaladtával egyre kifinomultabb megoldások, fő és részegység konstrukciók kerültek kidolgozásra. Majd 2010-ben elkészült a magas műszaki tartalommal és innovatív megoldásokkal rendelkező HC-01 típus, amely az első magyar  tervezésű és gyártású ultrakönnyű helikopterként, megkapta a Magyar Légügyi Hatóság repülési engedélyét. Később ebből a típusból több darab is értékesítésére került, a magyar és a nemzetközi piacon. 

Mint írják, 2021-ben elkészült a Hungarocopter HC-02 két fő szállítására alkalmas változata. Több szabadalommal és innovációval is rendelkezik, mint például az elektromos meghajtású mentőrendszer és az automatikusan működő, forgószárny billenésgátló.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában