Verseny

2023.02.08. 20:13

A gyöngyösi informatikaverseny aranyérmét salgótarjáni középiskolások vihették haza

A MATE Károly Róbert Campusán ez évben is nagy hangsúly volt a feladatmegoldásban a csapatmunkán.

Sz. Sz. I.

Idén 11 csapat mérte össze tudását a gyöngyösi campuson

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Nyolcadik alkalommal rendeztek középiskolásoknak informatika tanulmányi versenyt kedden a Magyar Agrár- és Élettudományi Egyetem gyöngyösi Károly Róbert Campusán. Nem volt korosztályi megkötés a csapatok résztvevőire vonatkozóan, de a feladatok jellege, nehézsége miatt elsősorban a 11-13. évfolyamos tanulók jelentkezését várták. Hagyományosan három vármegyéből érkeztek a háromtagú csapatok: Heves vármegyét négy gyöngyösi, egy hatvani és egy hevesi gárda, Nógrád vármegyét két salgótarjáni és egy balassagyarmati, Jász-Nagykun-Szolnok vármegyét pedig egy jászberényi és egy jászárokszállási középiskola csapata képviselte. Dr. Novák Tamás egyetemi docens, versenyszervező arról beszélt portálunknak, hogy a versenyfeladatokat idén is úgy állították össze, hogy csapatban kelljen dolgozni. 

– Lehet, hogy egy tanuló is meg tudta volna oldani az egész feladatsort, de nem lett volna rá ideje. Egymás között együttműködve kellett tehát szétosztaniuk a feladatokat. Egy tizenöt-húsz perces online teszttel indult a verseny, utána egy másfél órás dolgozatot kellett írni, a téma a word, excel és access programok voltak. A lényegében érettségi szintű feladatok már jóval gyakorlatiasabbak voltak. Tettünk fel könnyebb kérdéseket, hogy mindenkinek legyen sikerélménye, de jóval bonyolultabbakat is, hogy a versenyzők közötti tudásbeli különbség kijöjjön a végén – részletezte dr. Novák Tamás.

Dr. Pántya Róbert főiskolai adjunktus, versenyszervező hozzátette, hogy a versengő diákok a nap során tájékoztatást kaptak a gyöngyösi campuson folyó informatikai képzésről is. A megmérettetés végeredményéről dr. Zörög Zoltán egyetemi docens, versenyszervező tájékoztatott:

I. helyezett: NMSZC Táncsics Mihály Technikum - Salgótarján

II. helyezett: Gyöngyösi Berze Nagy János Gimnázium - Gyöngyös

III. helyezett: NMSZC Szent-Györgyi Albert Technikum - Balassagyarmat



 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában