Nem pletyka

2023.02.01. 14:00

A tízszeres energiaszámlák ellenére nyitva marad a bükkszéki fürdő

Szárnyra kelt a hír a községben, hogy a kérdéses fürdő fenntartása. A polgármester cáfol. Nyitva marad a létesítmény.

B. K.

Továbbra is lehet csobbanni a bükkszéki medencékben

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

Mindenképp nyitva marad a Bükkszéki Termál Fürdő - tudatta portálunkkal Sági Ferenc polgármester. A január végi önkormányzati ülésen külön napirendi pontban tárgyalták a képviselők, hogy mi legyen a sorsa a helyi fürdőnek. A megemelkedett energiaköltségek érzékenyen érintették a komplexumot is. Csaknem tízszeres az energia-számlák költsége a tavalyihoz képest. A helyi grémium tagjai úgy döntöttek, hogy mindenképp nyitva marad a létesítmény, hiszen a pár száz lelkes település legfontosabb vonzereje. 

A helyi szállásadók, vendéglátók, a turisztikai ágazat szereplőinek elemi érdeke, hogy a fürdő működjön. Egyelőre a tavalyi árszabás van érvényben, bár lehet, hogy ezt a jövőben némileg korrigálni kell. 

Sági Ferenc elmondta azt is, hogy nem csak a faluban, hanem a környéken élők számára is fontos döntés ez, hiszen a térségben egyedülálló a gyógykomplexum, amely az elmúlt hét végenként is szép forgalmat bonyolított.

Aki megtapasztalta a Salvus-víz jótékony hatását, az ragaszkodik ehhez. A víz oldott ásványianyag-tartalma egyedülállóan magas a hazai gyógyvizek között, ezért nagyon sok a rendszeresen visszatérő vendég. Az asztmatikus gonddal, felső légúti panaszokkal küzdők keresve se találnának természetesebb gyógyírt bajaikra, mint a Salvus.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában