Karbantartás

2023.02.27. 08:00

Szerdától csönget a kéményseprő Gyöngyöspatán

Alaposan ellenőriznek mindent.

Sz. Sz. I.

Március elseje és 31. között kéményseprőipari sormunkát végeznek a településen a szakemberek, tájékoztatott Hevér Lászlóné polgármester. 
– A katasztrófavédelem értesítése szerint a sormunka a kéményseprőipari szerv vagy szolgáltató megrendelés nélkül, rendszeres időközönként, tűzbiztonsági okból ingatlanról ingatlanra járva, úgynevezett sorban végzett ellenőrző tevékenysége. A kéményseprő ellenőrzi az égéstermék-elvezetőket, szükség szerint tisztítja azokat. Minden negyedik évben elvégzi a műszaki felülvizsgálatukat. A tüzelőberendezés biztonságos működéséhez szükséges levegő-utánpótlást teszteli, figyelembe véve az azt befolyásoló műszaki berendezéseket, vagy egyedi beavatkozásokat. Vizsgálja az égéstermék paramétereit is. További munkája az összekötőelemek átnézése, szükség szerinti tisztítása, és a szén-monoxid-érzékelő berendezések ellenőrzése – részletezte Hevér Lászlóné. 

A magánszemélyek ingatlanainál az égéstermék-elvezetők esetében ingyenes a tevékenység, tette hozzá a polgármester.


Kiemelt képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában