Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület

2023.02.14. 13:00

Távcsövet kap a madarak és fák napi verseny győztes csapata,

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) a Madarak és fák napja alkalmából országos versenyt hirdet általános iskolai felső tagozatos tanulók számára, és vármegyénkből is várják a jelentkezőket.

F. V. E.

– A megmérettetés célja, hogy bemutatkozási lehetőséget biztosítson azoknak a természet iránt érdeklődő tanulóknak, akik az iskolai órákon, szakkörökön, erdei iskolákban és természetjárás során szerzett tudásukat szeretnék összemérni az ország más részein élő diákokkal – tudatta portálunkkal Orbán Zoltán, az MME szóvivője.

A Madarak és fák napja egy több mint száz éves hagyománnyal rendelkező jeles nap Magyarországon, melyet minden év május 10-én ünneplünk. Célja, hogy felhívja a társadalom, különösen az ifjúság figyelmét az őket körülvevő élővilágra és a természetvédelem fontosságára. Az első Madarak és fák napját a kor neves ornitológusa, Chernel István szervezte 1902-ben. Bár azóta már több mint száz év telt el, a természetvédelem fontossága azóta sem veszített jelentőségéből.

Az elmúlt években a világjárvány a verseny 27 éves hagyományát megtörte, ám idén újra meghirdetik azt, amelyre 10 és 14 éves közötti tanulók alkotta három tagú csapatok jelentkezhetnek március 10-ig. A területi forduló március 31-én lesz, a kezdés pontos idejéről a területi koordinátornál lehet majd érdeklődni. A területi fordulón iskolánként egy csapat vehet részt, és egy csapat csak egy területi helyszínre jelentkezhet, ismertette a szóvivő.

Orbán Zoltán hozzátette, a területi fordulókon első helyezést elérő csapatok jutnak tovább az országos döntőbe, amely Budapesten lesz május 12-én. Az országos első helyezett csapat minden tagja „MME HARIS 8x42” távcsövet kap ajándékba. A verseny további részletei itt érhetők el.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában