Medvejárás

2023.03.14. 11:08

A Bükk túloldalán kóborol egy medve + videó

Tavaly Felsőtárkánynál láttak macit, az jó ideig erre élt.

Sz. M. L.

Mint ahogy arról beszámoltunk, március 9-én barna medve (Ursus arctos) észlelés történt az Aggteleki Nemzeti Park Igazgatóság működési területén Boldva település határában a Sajó-folyó mellett – ezt az Aggteleki Nemzeti Park írta közösségi oldalán. Hozzátették, a folyót határoló terület jellemző útvonala a Magyarország területére időnként beérkező kóborló medvéknek.  Az állat mozgásának irányáról jelenleg nincs több információ, így azt mondják, a Sajó-folyó mentén bárhol előfordulhat az elkövetkezendő napokban.

Arról, hogy mi a teendő akkor, ha medvével találkozunk illetve mekkora területet járhat be egy nap alatt egy barnamedve, korábban már beszámoltunk. Egy másik, vagy ugyan az a példány ugyanis már tavaly is megyénkben tartózkodott, Felsőtárkány környékén látták, róla mostanában nincs hír. Korábbi cikkünkből az is kiderül, hogy miért is látogatnak hazánkba a nagyvadak.

Kiemelt képünk illusztráció Fotó: Shutterstock

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában