Nem csak a nyuszi jön

2023.03.07. 18:26

Mindenki Egerben akar húsvétozni, ez a legnépszerűbb úti cél, alig akad szabad szállás

A szállás.hu adatai szerint Eger nemsoká megtelik, de Gyöngyösre van még hely.

Sz. M. L.

Eger továbbra is népszerű úti cél

Forrás: Berán Dániel/Heves Megyei Hírlap

A legnépszerűbb belföldi úticél a tavaszi szünetben idén Eger, Gyula és Hajdúszoboszló lesz a szallas.hu foglalási adatai szerint. Március másodikáig közel 23 százalékkal több foglalást tettek meg a húsvéti hosszú hétvégére, és 36,5 százalékkal több a tavaszi szünetre szóló foglalások aránya tavalyhoz képest időarányosan. Sokan már előre foglaltak. Közülük 14 százalék már tavaly lefoglalta az idei tavaszi szüneti üdülést

Idén a tavaszi szünet 6 napos lesz. Az utolsó tanítási nap április ötödike, és a szünet április 11-ig, keddig tart. Kelemen Lili, a Szallas.hu sajtószóvivője arról is tájékoztatta portálunkat, hogy a Szallas.hu adatai szerint a március 6-áig beérkező, a húsvéti hosszú hétvégére szóló foglalások alapján Eger, Gyula és Hajdúszoboszló szerepel a legnépszerűbb úti célok. A listában a 16. Szilvásvárad, a 17. Egerszalók.

Adataik szerint az egri foglalások közül a legnépszerűbbek az apartmanok voltak, az összes foglalás felét teszi ki ez a típus, hotelekbe az érdeklődők 20 százaléka foglalt. Vendégházakat az Egerben pihenni vágyók 15 százaléka vett ki, panziókban 14 százalékuk száll meg. Átlagárak tekintetében is vizsgálódtak, az apartmanok alig több mint 8 ezer forintba kerülnek egy személynek egy éjszakára. A hotelek drágábbak, átlagosan kicsivel több mint 15 ezer forintba kerülnek. Szintén 7 ezer forint körül mozognak a vendégházak, egy panzió pedig átlagban majd 12 ezer forintba kerül egy embernek egy éjszakára.

Kelemen Lili arról is tájékoztatott, hogy Gyöngyösre egyelőre nem indult meg a kereslet a Szallas.hu adatai szerint, de az oldalukon húsvétkor elérhető egri szálláshelyeknek már csak 20 százaléka foglalható. 

Egyébként idén január elsejétől megszűntek a Széchenyi Pihenő Kártya alszámlái, azaz zsebei. A korábbi szálláshely-, vendéglátás-, valamint szabadidő alszámlára gyűjtött összegek összeadódtak, és bármire fel lehet használni a pénzt, ami gyorsabbá, egyszerűbbé teszi a kártya felhasználását. Ez szintén kedvezően befolyásolhatja az utazási kedvet belföldön.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában