Lakberendezés

2023.03.12. 19:54

Pöttyözzük be a falat! A könnyedség a felújításkor is fontos, vallja az andornaktályai lakberendező

Ipacs Éva andornaktályai lakberedező már számos, a mindennapokban is könnyedén megvalósítható tanácsot adott a lakásfelújítást illetően. Ezúttal is egy egyszerű praktikát mutat be, s arra ösztönzi a vállalkozó szelleműeket, hogy merjenek könnyedek lenni, így vidámabbá varázsolhatják otthonukat.

F. V. E.

Ipacs Éva, lakberendező

Forrás: Beküldött

Vannak olyan tényezők, amelyeket a lakberendezésben is komolyan kell vennünk. Ilyen például a világítás, a gépészet megtervezése és az ergonómia is. Ugyanakkor hiszem és vallom, hogy akárcsak az életben, úgy ebben a szakmában is szükség van humorra és könnyedségre. 

Ha lakásunk dekorációja éteri, vidám, egyedi, és nem utolsó sorban még a személyiségünket is tükrözi, akkor már csak azzal fokozhatjuk az élvezeteket, ha mi magunk készítünk valami újdonságot. Én is így tettem. 

Nemrégiben terveztem a hálószobánkat, és kezdésként a négy fal közül kettőt lefestettem zöldre, viszont eszem ágában sem volt a helyiség egészét egyszínűre hangolni. Azt találtam ki, hogy a kimaradt falrészt valamilyen egyszerű mintájú tapétával burkolom be. Teltek-múltak a hetek, mindig akadtak fontosabb tennivalók, ezért halogattam a tapéta beszerzését. Ekkor jutott eszembe, hogy voltaképp azt az egyszerű mintát akár én magam is elkészíthetném. 

Elővettem a megmaradt zöld festéket, s már munkához is láttam. Fogtam egy ecsetet a kisfiam készletéből, semmilyen sablont nem használtam, csak szabad kézzel elkezdetem különféle pöttyöket a falra pingálni: kisebbet-nagyobbat, egymástól közelebb-távolabb, véletlenszerűen, ahogy sikerült.

Egyszerű, de nagyszerű dekor lett az eredmény, és mindig mosolyt csal az arcomra, amikor reggel rápillantok. Remek kezdet egy új naphoz.

Kipróbálják?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában