Sajtótájékoztató

2023.04.18. 16:35

Az LMP elutasítja az újabb akkumulátorgyárak létesítését Magyarországon

Kanász-Nagy Máté a gyöngyösi sajtótájékoztatóján a népszavazási kezdeményezésükről is beszélt.

Sz. Sz. I.

Kanász-Nagy Máté a gyöngyösi sajtótájékoztatón

Forrás: Czímer Tamás/Heves Megyei Hírlap

Ne lehessen az emberek feje fölött hozni döntéseket olyan nagyberuházásokról, mint az akkumulátorgyárak, vagy a recski andezitbánya nyitása, jelentette ki a Gyöngyösön tartott keddi sajtótájékoztatóján Kanász-Nagy Máté, az LMP frakcióvezető-helyettese. Mint mondta, e beruházások negatívan befolyásolják az emberek életét, zajszennyezéssel, a környezet szennyezésével, megnövekedett forgalommal járnak, közben az emberek semmit nem profitálnak belőlük. A politikus úgy fogalmazott, hogy a magyar kormány akkumulátorgyarmattá akarja tenni az országot – az LMP ezt szeretné megakadályozni. 

– Az LMP országos népszavazási kezdeményezést indított, hogy ezen beruházásokhoz helyi népszavazás hozzájárulása kelljen. Az akkumulátorgyárakat azért utasítjuk el, mert a már működők kielégítik a magyar igényeket, és nagyon sok vizet, energiát használnak fel – jelentette ki Kanász-Nagy Máté.

A politikus az emberek feje fölött hozott döntésnek nevezte a recski bányanyitást is, amelynek szerinte szintén kellemetlen hatásai lehetnek az ott élőkre. Az LMP minden ilyen beruházás ellen felemelni a szavát, tette hozzá Kanász-Nagy Máté. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában