Hagyomány és divat

2023.04.14. 08:18

Ma is trendi lehet szépanyáink viselete, Egerben meg is lehet nézni őket

A Heves Megyei Népművészeti Egyesület „Viseletek régen ma” címmel rendezi meg Egerben a XII. Országos Viseletkonferenciáját.

B. K.

Április 21-22-én száznál is több érdeklődő érkezik az ország minden pontjáról Egerbe a Viseletek régen és ma című konferenciára, és annak kísérő rendezvényére, a Hagyomány és Divat című kiállítására. 

A Heves Megyei  Népművészeti Egyesület által szervezett rendezvény április 21-én délelőtt tizenegy órakor kezdődik a Bartakovics Béla Közösségi Házban. Az ünnepélyes megnyitó és az ehhez kapcsolódó országos viseletkiállítás megtekintése után délután egy órától késő délutánig szakmai előadások követik egymást, majd a vendégek szállásaik elfoglalása után a Kulacs csárdában zárják a napot közös vacsorával, kötetlen beszélgetéssel.

Cél, hogy tanácskozási és találkozási lehetőséget teremtsenek a szervezők
Cél, hogy tanácskozási és találkozási lehetőséget teremtsenek a szervezők 
Forrás: Palócviselet/Facebook

Másnap délelőtt 9-től délig újabb izgalmas előadásokkal folytatódik a rendezvény.  

A cél most is az, hogy tanácskozási és találkozási lehetőséget teremtsenek a szervezők az országban tevékenykedő műhelyek, szakkörök, szakemberek számára. Szeretnék azt is elérni, hogy a konferencia hozzájáruljon az olyan ma is hordható viseletek népszerűsítéséhez, amelyek a hagyományos formákat, motívumokat őrzik, és hozzájárulnak a nemzeti identitás megerősítéséhez.

A konferenciát  igen nagy  érdeklődés  övezi - tudtuk meg Kiss Istvántól, az egyesület elnökétől. Száznál  több regisztrált  résztvevő lesz  jelen a szakma  hazai  és határon túli képviselő közül, vagy csak érdeklődőként.

Aki nem tud részt venni a kétnapos eseményen, az a kiállítást május 19-ig tekintheti meg az intézmény nyitvatartási idejében. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában