Játék vagy igazi?

2023.04.26. 10:14

Medve jár Egercsehinél?

A közösségi médiában medvelábnyomot ábrázoló fotók bukkantak fel.

Sz. M. L.

Forrás: Beküldött fotó

Egercsehi környékén egy hobbi fotós medvelábnyomnak tűnő nyomokat rögzített. Facebookon találtunk a fotókra, készítőjük portálunknak beszámolt róla, hol és mikor látta a lábnyomokat.

Medvenyomot fotózhattak egercsehinél
Forrás: Beküldött fotó

– Lakóhelyem szűkebb és tágabb környezetében fotózom a vadakat. Az elmúlt hétvégén Egercsehi külterületén található Alsó-Villó részt tűztem ki felfedezendő területnek. Ott sétálva bukkantam rá a lábnyomokra. Egy dagonyás, saras rész szélében láttam meg az első pillantásra is nagynak tűnő nyomokat. Semmi kétség méretét és alakját tekintve,hogy medvének a lábnyomai. Az állat járását szépen mutatták a sárban kirajzolódó friss nyomok. Tudom, hogy a medve nem játék, de nagyon szeretnék egyszer lencsevégre kapni egy ilyen nagy állatot – mesélte portálunknak a balatoni nő.

Medvenyom vagy valaki tréfát űz?
Forrás: Beküldött fotó

A hozzászólások azt sejtetik, hogy egyesek tudni vélik, él medve a környéken. A fotókat ugyanakkor elküldtük a Bükki Nemzeti Park Igazgatóságnak, hogy azokról megállapítható-e, hogy biztosan medvétől származnak avagy kizárható-e a fotók alapján. Megkérdeztük azt is, hogy észleltek-e medvét a környéken. Amint válaszolnak, beszámolunk róla.

Medve jár a környéken?
Forrás: Beküldött fotó

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában