Lehet játszani

2023.04.06. 13:21

Modern játszótér épült az egri bringapálya mellé

11 millió forintból mászóka, mászófal csúszda és homokozó és készült.

Sz. M. L.

Átadták az Ifjúság utcai játszóteret a Lajosvárosban

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– Újabb mérföldkőhöz érkezett a városi játszótér-felújítás program. Teljesen új játszótér épült az Ifjúság úton, az extrém bringapálya szomszédságában – mondta Minczér Gábor alpolgármester csütörtökön a helyszínen. Emlékeztetett, hogy a város mind a 85 játszóterét felülvizsgálták korábban, s 300 elemet találtak rossz állapotban. Néhány játszóteret megszüntettek, melyek rossz állapotban kihasználatlanul álltak, 58 maradt az újakkal együtt.

– A felújítást és új helyszínek létesítését célzó kezdeményezés már a múlt évben megkezdődött. Az Északi lakótelepen, a Bervában, az Almagyaron és a Lajosvárosban már készen vagyunk, megkezdtük az Érsekkert nagy játszóterének korszerűsítését is.  Most az Ifjúság úton is egy új épült Komlósi Csaba előző éves körzeti keretéből. Köszönetet szeretnék mondani a kialakításért az EKVI munkatársainak,  hogy  segédkeztek a megvalósításában, illetve az Egri Sportiskolának, hiszen az ő területükön jött létre – mondta Minczér Gábor.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

Komlósi Csaba kiemelte, hogy nagy öröm a helyszínválasztás, hiszen már meglévő, magas fák közé kerültek a játszóelemek, így a nyári melegben is használhatják a gyermekek. Egy fát sem kellett kivágni a kivitelezés miatt. 

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

– A Lajosvárosnak ez a része nem állt túl jól játszóterek ügyében. Itt van mellettünk óvoda, bölcsőde és a bringa pályai is. A jövőben közösségi tér lehet, ahová kisebb és nagyobb gyermekek is járhatnak, örülök neki, hogy létrejöhet egy találkozási pont egy lekerített, zárt, biztonságos területen. Fontos, hogy legyenek még hasonló közösségi terek a városrészben. Hamarosan a Borház soron civil kezdeményezésre is elkészül egy játszótér – mondta a körzet képviselője.

Forrás: Huszár Márk/Heves Megyei Hírlap

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában