Megmérettetés

2023.04.26. 17:30

Négy hevesi arany a Szakma Sztár Fesztiválról

Minden Heves vármegyei döntős versenyző első helyezést ért el a szakmai verseny döntőjében.

T.B.

A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara idén tizenhatodik alkalommal rendezte meg a Szakma Sztár Fesztivált. A Magyar Kereskedelmi és Iparkamara égisze alá tartozó szakmák közül 72-ben rendezték meg az Országos Szakmai Tanulmányi Verseny és a Szakma Kiváló Tanulója Verseny fináléját a Hungexpon. A tizenötezer látogató – a területi kamarák, köztük a Heves megyei Kereskedelmi és Iparkamara sok ezer gyereket buszoztatott föl a két napon – az EuroSkills verseny szakmai bemutatóiba és a WorldSkills nemzetközi válogató versenyeibe is bepillantást nyerhettek, ezen kívül számos játékban részt vehettek.

Idén kiemelkedően szerepeltek megyénk diákjai a döntőkben, hiszen négy szakmában négy fiatalember jutott a fináléba és mindannyian meg is nyerték döntőjüket. Ipari gépész szakmában Lakatos Sándor, a gyöngyösi József Attila Technikum tanulója, az elektronikai technikusok között Győri Rajmond, a gyöngyösi Vak Bottyán János Katolikus Műszaki és Közgazdasági Technikum, diákja, míg az egri Bornemissza Gergely Technikumból a kőműves Pásztor Dániel, valamint az asztalos Dorkó Patrik vehetett át aranyérmet a szerdai díjkiosztó ünnepségen.

Az esemény idén második alkalommal, a Nemzeti Agrárgazdasági Kamara együttműködésével, az agrár szakmák bemutatóival együtt zajlott.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a heol.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában